Adris grupa rekordno uložila u uzgoj bijele ribe

Bez autora
Apr 19 2010

Tvrtka Cromaris, koja posluje u sklopu Adris grupe, nabavlja 6,8 milijuna kuna vrijednu opremu za uzgoj i preradu ribe od norveškog proizvođača AKVA Group ASA. Ugovor koji bi trebao osigurati opremu za tri Cromarisova uzgajališta, Budavu, Košar i Lamjanan, u cijelosti bi se trebao realizirati do 2012. godine. Dodatnih 21 milijun eura tvrtka će investirati u sljedećih pet godina kako bi povećali proizvodnju s 1500 na 5000 tona. Ovo je dosad najveće pojedinačno ulaganje u kapacitete i tehnologiju za uzgoj bijele ribe u Hrvatskoj koje nam, prije svega, otvara mogućnost za svrstavanje među najkonkurentnije proizvođače bijele ribe na Mediteranu. Potpisanim ugovorom Cromaris će dobiti najmoderniju tehnologiju i tehničku podršku za uzgoj ribe te ispuniti preduvjete za strateški definiran volumen proizvodnje uz visoku efikasnost.

Adris grupa rekordno uložila u uzgoj bijele ribeTvrtka Cromaris, koja posluje u sklopu Adris grupe, nabavlja 6,8 milijuna kuna vrijednu opremu za uzgoj i preradu ribe od norveškog proizvođača AKVA Group ASA.

Ugovor koji bi trebao osigurati opremu za tri Cromarisova uzgajališta, Budavu, Košar i Lamjanan, u cijelosti bi se trebao realizirati do 2012. godine. Dodatnih 21 milijun eura tvrtka će investirati u sljedećih pet godina kako bi povećali proizvodnju s 1500 na 5000 tona.

- Ovo je dosad najveće pojedinačno ulaganje u kapacitete i tehnologiju za uzgoj bijele ribe u Hrvatskoj koje nam, prije svega, otvara mogućnost za svrstavanje među najkonkurentnije proizvođače bijele ribe na Mediteranu. Potpisanim ugovorom Cromaris će dobiti najmoderniju tehnologiju i tehničku podršku za uzgoj ribe te ispuniti preduvjete za strateški definiran volumen proizvodnje uz visoku efikasnost -  izjavio je povodom potpisivanja ugovora Krešimir Peroš, direktor proizvodnje Cromarisa.

Uzgajališta, između ostalog, dobivaju automatske sustave za hranjenje sa sustavom senzora, uređaje za čišćenje mreža u moru i napredni software (Fishtalk) za praćenje proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik